RECEPTY
Chtěly jste mít možnost podělit se o Vaše dobroty. Své recepty vkládejte do "KOMENTÁŘŮ" jednotlivých diskuzí. Do "NÁZVU PŘÍSPĚVKU" vložte název receptu.
Výborná pomazánka... hlavně dietní a vo to de

VÝBORNÁ MRKVOVÁ POMAZÁNKA 

(lepší fotku jsem nestihla)


  • nasrouhat 4 mrkve na jemno (takový ty český 15 cm mrkve, ne ty obr mrkve co v noci svítí, které jsou občas vidět v zelenině)
  • 30% eidam nastrouhat na jemno - na pohled stejné množství jako té mrkve
  • 1 vařené vajíčko - malé kostičky
  • 1/2 cibule - na jemném struhadle (až po sem jsem to všechno nastrouhala na robotu)
  • 100-150g lučiny
  • sůl, pepř
  • kdo potřebuje maso - můžete šunku 96% - drobné kostičky
  • a kdo je fakt gurmán a není liný si dojít na zahradu pro pažitku, tak ta je tam taky vhodná
  • TOHLE MNOŽSTVÍ JE TAK NA 4-5 KRAJÍCŮ NORMÁL CHLEBA... A pak jste na dně jako já...
  • jinak na nějakém tmavém chlebíku se semínkama je to fakt divočina...

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

SLADKÉ PEČENÍ:

Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Můžete si je variabilně zpestřit a vylepšit přidáním různých semínek a oříšků. Je třeba při kladení na plech udržet relativně velké rozestupy, při prvním kole se mi povedly spíše ovesné čtverečky..), ale na chuti to nic nemění a jsou perfektně křupavé.

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
     
  • 1 hrnek špaldové mouky (můžete použít klasickou hladkou)
     
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
     
  • 1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů - JÁ DÁVÁM SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA 1/2 HRNKU A 2 LŽÍCE CHIA SEMÍNEK
     
  • 130 g másla
     
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo medu - DÁVÁM MED
     
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce mléka
      
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody - DÁVÁM 1/2 PYTLÍČKU PRÁŠKU DO PEČIVA
     
  • špetka skořice
     
  • lžička vanilkové esence - NEDÁVÁM

Postup

1. Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy, prášek do pečiva.
2. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem (MEDEM).
3. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. 
4. Rozehřejte troubu na 150°C.
5. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Nechávejte dost místa mezi jednotlivými, protože se při pečení roztečou na tenké placičky.
6. Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

 

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgGriláž na oplatce imgAlena img11.12.2015 07:47
imgHraběnčiny řezy imgAlena img02.12.2015 10:14
VÁNOČNÍ DOBROTY:

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgSlovenské šuhajdy imgAlena img11.12.2015 07:51
imgDědečkovi Koule imgVeru img30.11.2015 08:00
YTI1NzgwZW